Lid worden

 

Kinderen zijn tot hun 18e verjaardag gratis lid van de vereniging wanneer minimaal 1 van de ouders lid is EN de ouders de benodigde gegevens aan de vereniging hebben doorgegeven.

 

Na de 18e verjaardag dient men zelf lid te worden door een aanmeldingsformulier in te vullen en in te leveren bij de penningmeester (of een ander bestuurslid), en vanaf dat moment zelf de contributie te betalen.

 

 

Lid worden wanneer u al ouder bent dan 18 jaar:

 

Ook op latere leeftijd kan iedereen natuurlijk nog lid worden van de vereniging om gebruik te kunnen maken van de diensten van de vereniging. Daarbij volgen wij de regels van de Federatie van Friese uitvaartverenigingen.

 

Er zijn 2 mogelijkheden wanneer men op "oudere" leeftijd (19 jaar of ouder) lid wil worden:

 


1. Volledig lidmaatschap (met volledige ledenkorting bij overlijden).
Hierbij betaalt u inleggeld afhankelijk van uw leeftijd en u heeft bij overlijden recht op de volledige korting op de uitvaartkosten (uitkering) van de vereniging.


2. Percentage lidmaatschap (met gedeeltelijke ledenkorting bij overlijden).
U betaalt dan geen inleggeld en u heeft bij overlijden recht op een percentage van de korting op de uitvaartkosten (uitkering) van de vereniging.

 

  1. Wanneer u op 18 jarige leeftijd lid wordt bent u automatisch volledig lid en bent u alleen maar contributie verschuldigd aan de vereniging. Wanneer u al wat ouder bent, kunt u ook volledig lid worden, maar dan moet u eenmalig inleggeld betalen. De hoogte van dat inleggeld is afhankelijk van uw leeftijd en de hoogte van de ledenkorting van de vereniging. De hoogte van de ledenkorting wordt elk jaar op de ledenvergadering vastgesteld.
    Bij de berekening van het inleggeld gebruiken wij Tabel A van de federatie van Friese uitvaartverenigingen. In de samenvatting van deze tabel onderaan deze pagina kunt u een paar voorbeelden bekijken van het percentage (van de ledenkorting) wat berekend wordt als inleggeld om volledig lid te worden.

  2. Wanneer u geen inleggeld wilt betalen, kunt u ook lid worden door alleen contributie te betalen. Dan heeft u bij overlijden alleen recht op een percentage van de ledenkorting.
    De hoogte van dat percentage vindt u hieronder in (een samenvatting van) Tabel B van de Friese Federatie van uitvaartverenigingen die wij daarvoor gebruiken.
 
  Leeftijd   Tabel A   Tabel B
  21   4,5 %   92 %
  25   10,5 %   92 %
  30   18 %   81 %
  35   25,5 %   64 %
  45   40,4 %   39 %
  55   57 %   23 %
  65   76 %   13 %
  72   100 %   13 %
 
 
Samenvatting van de Tabellen 'A' en 'B'. Respectievelijk voor optie '1' en '2'.
Korte uitleg: Tabel A:
Hier ziet u dat u, wanneer u op 30 jarige leeftijd lid wordt van de vereniging en kiest voor 'optie 1', dat u 18% van de ledenkorting moet betalen als inleggeld om bij overlijden toch recht te hebben op 100% van de ledenkorting.
 
Korte uitleg: Tabel B:
En wanneer u op 30 jarige leeftijd lid wordt en kiest voor 'optie 2', dan heeft u bij overlijden nog recht op 81% van de ledenkorting.

 

Aanmelden om lid te worden?

U kunt hier een formulier downloaden waarop u aan kunt geven voor welke optie u kiest.

Bent u of uw partner lid en heeft u kinderen onder de 18 jaar? Geeft u dan a.u.b. even de gegevens van uw kinderen door met dit formulier.

Op de website van de Friese Federatie van uitvaarverenigingen kunt u hierover nog meer uitleg vinden, wanneer u daar behoefte aan heeft. En u kunt natuurlijk uw vragen stellen aan de penningmeester of een ander bestuurslid.